Ростислав Фук

У Тернополі визначили переможців «Громадського бюджету 2024»

Коли розпочнеться їх реалізація стане відомо у 2024 році, враховуючи безпекову ситуацію в країні та багато інших чинників, зазначають в міськраді

На засіданні Номінаційного комітету, яке відбулося 13 листопада, затвердили та офіційно оголосили проєкти-переможці «Громадського бюджету 2024» Тернопільської міської територіальної громади. Про це повідомили на сайті міської ради.

Згідно з результатами голосування, під час якого за великі та малі проєкти віддали 15879 голосів, переможцями визначено вісім проєктів, серед них п’ять великих та три малих.

До слова, на проєкти у категорії «Освіта» виділяється не більше 30% суми Громадського бюджету.

Перелік великих проєктів-переможців:

№ проєкту 

 Назва проєкту

Короткий зміст

Кількість голосів

Бюджет 

проекту,грн

№15

Шкільне подвір'я - територія інтелектуального розвитку, здоров'я та відпочинку учнів школи та жителів мікрорайону «Східний»

Благоустрій шкільного подвір'я, розширення, заміна аварійного асфальтного покриття новою тротуарною плиткою шляхом перепланування та організації осередків відпочинку та інтелектуального розвитку дітей та дорослих.

2854

2 000000

№3

Сучасний спортивний майданчик ТСШ№17ім.Володимира Вихруща

Покращення покриття майданчика відповідно до сучасних спортивних норм. Облаштування локації для заняття спортом дітей та дорослих на майданчику та тренажерах.

2654

2 000000

№8

Відкритий багатофункціональний спортивний простір

Реалізація проекту включає в себе реконструкцію відкритого спортивного простору для мініфутболу та волейболу на місці діючого футбольного поля з усією необхідною інфраструктурою.

2029

2 000000

№6

Будь активним заради Перемоги

Проект націлений на удосконалення інфраструктури мікрорайону шляхом облаштування сучасного багатофункціонального спортивного майданчика (футбольного, волейбольного, баскетбольного полів, зони для ігор в настільний теніс).

1537

1 810000

№12

Проєкт «Безпечний» - локація під відкритим небом для військовослужбовців, жінок, дітей та усіх бажаючих.

Проєкт «Безпечний» - це створена під відкритим небом локація де проводяться спортивні, арттерапевтичні заходи для воїнів, їх жінок, дітей та усіх бажаючих.

1226

2 0000

Перелік малих проєктів-переможців:

№ проєкту

Назва проєкту

Короткий зміст

Кількість голосів

Бюджет  проєкту, грн

№21

«Вільний клас 4.0»

«Freedom class – навчайся у просторі без меж!» стане новою інноваційною моделлю освітнього процесу в умовах безмежного відкритого простору та улюбленим місцем не лише школярів, а й жителів громади

1171

500000

№23

Реконструкція пішохідної доріжки

Проєкт спрямований на облаштування пішохідної доріжки біля центральної автомагістралі Р43 неподалік нерегульованого пішохідного переходу від «Сільпо» та художньої школи до освітніх закладів 19 і 20.

 

1029

 

500000

№20

Мрія дитинства

Встановлення сучасного та безпечного ігрового обладнання для організації дозвілля дітей на свіжому повітрі

 

355

480000

Ознайомитися з повним описом проєктів-переможців можна на порталі «Громадський бюджет».

Коли розпочнеться їх реалізація стане відомо у 2024 році, враховуючи безпекову ситуацію в країні та багато інших чинників.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео