Тамара Коблик

У Тернополі встановили першу в Україні інноваційну сонячну енергетичну систему SmartFlower (фото)

Номінальна потужність сонячної системи складає 2,5 кВт, відтак за рік можна отримати від 4000 до 6200 кіловат енергії залежно від погоди і клімату

5 серпня у Тернополі відбулося офіційне відкриття та представлення першої в Україні встановленої інноваційної сонячної енергетичної системи Smartflower. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Під елегантним дизайном конструкції (установка схожа на величезну квітку соняха) криється надзвичайно розумна будова, повністю інтегрована з інтелектуальними функціями для поєднання ефективності та краси в одному продукті.

Реалізація проєкту у сфері зеленої енергетики відбулася завдяки співпраці ТОВ «Енерджі Інжинірингова компанія» з австрійсько-американською компанією «Smart Flower Solar» у сфері альтернативної енергетики.

Як пояснили розробники, установка SmartFlower використовує передову робототехніку та автоматизацію для інтелектуального відстеження сонця, виробляючи до 40% більше енергії, ніж традиційні стаціонарні сонячні панелі. Крім того, щодня під час заходу сонця Smartflower автоматично складатиметься й очищатиметься, щоб підтримувати максимальне використання сонячної енергії.

Номінальна потужність сонячної системи складає 2,5 кВт, відтак за рік можна отримати від 4000 до 6200 кіловат енергії залежно від погоди і клімату. «Розумна квітка» уже користується популярністю в країнах Європи і США.

Фото пресслужби Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео