У Тернополі жінки помінялись ролями з чоловіками (фото)

16864329_1710457902312843_4600771526283560619_n

18 лютого, у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі імені Тараса Шевченка, відбулась вистава “Фараони”. Це музична комедія Олександра Коломійця. Режисер-постановник Олег Мосійчук каже, що незважаючи на те, що п’єса написана в п’ятдесяті роки, вона актуальна сьогодні.

Тернополяни прийшли подивитись, як чоловіки прибирають, варять їсти та доглядають за дітьми, а жінки керують. Роздуми сільських чоловіків на тему, що б сталося, якби вони помінялись місцями з жінками зацікавили тернополян. Вистава кожного разу збирає аншлаг. Завдяки бездоганній акторській грі, комедія відбулась на одному дусі.

Чоловіки, які були начальниками, після чергового святкування уявили себе фараонами, а прокинувшись зранку, зрозуміли, що тепер всім заправляють жінки. Отож їм довелось опановувати нові професії: доярки, няньки та домогосподарки. Жінки перейняли на себе чоловічі обов’язки: командувати, сваритися та штрафувати чоловіків за неякісно, на їхню думку, виконану роботу

WgxlUFPyiEU
WgxlUFPyiEU

Скільки комедій побудовано на переодяганні чоловіків у жінок від часів Шекспіра і до наших днів. У комедії «Фараони», яку написано у 60-ті роки минулого століття, цей прийом не є самоціллю. Одягаючи радянських колгоспників у жіночу білизну, автор «одягнув» на них обов’язки жінки, вірніше – їх жінок… Що іще потрібно для жіночого щастя? Та от тільки, що з ним робити, з цим жіночим щастям? А жінки-начальниці проводять збори, ведуть порожні теревені, вирішують питання планетарного масштабу, пиячать. Життя прекрасне… Та настає рятівне пробудження, й виявляється, що це був лише сон.

eEEmYcyVOUM
eEEmYcyVOUM

Тернополяни аплодували стоячи акторам за їх неймовірну майстерність.

zt1DfxK8ijg
zt1DfxK8ijg

У комедії «Фараони» дебютувала режисер ТТБ та акторка Ілона Баліцька. «Терен» вітає Ілону з дебютом і бажає  творчих успіхів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео