Ростислав Фук

У власність Міноборони повернули майновий комплекс у Тернополі площею 7 тис. м кв

Майновий комплекс взяли під охорону

Оборонне відомство взяло під охорону майновий комплекс у Тернополі. Цим поставлено остаточну крапку у тривалій і наполегливій боротьбі за майно, що по праву належить державі та має використовуватись в інтересах армії. Про це повідомив начальник Головного управління земель оборони та фондів МО України полковник Борис Закутній, пише АрміяInform.

Нерухомість тривалий час перебувала у володінні сторонніх користувачів, які вивели його з державної власності, використовуючи злочинну схему приватизації державного майна. У 2008 році не чисті на руку ділки, які на той час були службовими особами у Міноборони, використовуючи довіреність, що втратила чинність, уклали з комерційною структурою договір купівлі-продажу комплексу будівель та споруд в історичному центрі міста Тернополя. Комплекс мав площу 7 000 квадратних метрів. Після цього «комерсанти» протиправно заволоділи державним майном за ціною удвічі менше за ринкову, – йдеться в повідомленні.

Принципова позиція Міноборони, тривала боротьба в судах, залучення Офісу протидії рейдерству Мін’юсту, реєстрація нерухомого майна за МОУ та закріплення його за військовою частиною — дали позитивний результат.  

Так, 2 жовтня у взаємодії з місцевими представниками Військової служби правопорядку ЗСУ, Національної поліції України, Головним управлінням земель оборони та фондів здійснено фактичне повернення майна та земельної ділянки площею 2,8 га. Також організовано взяття майнового комплексу під охорону.

Відтепер майно використовується за призначенням для нашої перемоги. Обставини його незаконного заволодіння досліджуються правоохоронними органами, – пише АрміяInform.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео