У Тернополі свідоцтво про народження дитини можна отримати у пологовому будинку

Отримати свідоцтво про народження дитини у пологовому будинку 2-ої міської лікарні можна буде за декілька годин. Якщо таке нововведення приживеться  – надаватимуть таку послугу і в інших лікарнях.

– Це пілотний проект, який запроваджений по всій Україні. Через тиждень плануємо започаткувати його в повному об’ємі. Базовою лікарнею у нас буде пологовий будинок другої міської лікарні. Там будуть видавати свідоцтва жінкам, які народити в цій лікарні, – розповідає в.о начальника Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області Едуард Кольцов.

Прийматимуть документи з 9 до 10 ранку, а видавати – з 12.00 до 13.00 або 14.00 до 15.00 год. На базі 2-ої лікарні визначать, чи є попит на цю послугу.

– По другій лікарні всі організаційні і технічні питання вже вирішено. Там будуть обслуговувати не лише міських мешканців, але й людей з районів. Цей сервіс допоможе значно скоротити процедуру оформлення документів, – додає заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леонід Бицюра.

Згідно наказу Міністерства юстиції, фронт-офіси з видачі свідоцтва про народження у пологових будинках запрацюють в усіх областях України.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео