Тамара Коблик

Україна відмовилася від переходу з зимового на літній час

Востаннє годинники переведуть на 1 годину назад восени 2024

Єдиний київський час на всій території України та відмова від подальшого сезонного переведення стрілок годинників. Сьогодні Верховна Рада України прийняла закон України “Про обчислення часу в Україні”. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на сторінці Верховної ради України у фейсбуці.

Я був ініціатором документа, тому наведу декілька аргументів, чому цей документ важливий: існувала думка, що переведення годинників економить електроенергію. Але наразі відсутні жодні розрахунки, які б доводили, що ми маємо економію електроенергії за умови сезонного переведення стрілок годинника, - йдеться у повідомленні.

Лікарі та вчені вважають, що сезонне переведення стрілок годинника негативно позначається на самопочутті людей (порушення біоритмів, виникають труднощі зі сном, роздратування та зниження концентрації). Парламент почув ці аргументи.

Запровадження на всій території України єдиного часу — геополітичне завдання. Після анексії АР Крим рф одразу ж ухвалила рішення та встановила на тимчасово окупованих територіях московський час. І народні депутати України показали сьогодні свою політичну зрілість та зрозуміли цю важливу складову законопроекту 4201, - пише Руслан Стефанчук.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео