Олена Чепіль

Університет Тернополя став першим в Україні у світовому рейтингу Webometrics

У новій версії рейтингу ТНМУ посів перше місце серед медичних вишів України і перше місце поміж університетів Тернопільської області.

Медичний_універ

Оприлюднено черговий рейтинг університетів світу Ranking Web of Universities  за січень 2022 року, який відображає діяльність закладів вищої освіти упродовж другого півріччя 2021 року. Переможцем у цьому рейтингу став Тернопільський національний медичний університет. 

- Рейтинг складає Лабораторія кіберметрики Національної дослідницької ради Іспанії при Міністерстві науки та інновацій Іспанії. Розробники оприлюднюють його двічі на рік – у липні та у січні. Рейтинг Webometrics укладається з 2004 року однією з найбільших наукових установ Європи – Національною дослідницькою радою Іспанії, – повідомляють на офіційній сторінці університету.  

При визначенні позиції університету в рейтингу розробники враховують такі показники:

  • Вплив – комбінація кількості зовнішніх гіперпосилань на домен університету та кількості доменів, з яких ці посилання надходять. Кількість таких лінків свідчить про важливість опублікованих матеріалів.
  • Відкритість –  кількість присутніх на сайті університету файлів у форматах Adobe Acrobat, Microsoft Word та Microsoft PowerPoint, проіндексованих академічною пошуковою системою Google Scholar.
  • Висока якість – наукові статті, які опубліковані авторами університету в журналах, проіндексованих бібліометричною базою SCOPUS, та входять до складу 10% статей, найбільш цитованих у своїх наукових галузях за версією Scimago Group.

Фото з допису та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео