Орест Сарматський

Урожай зернових цьогоріч на рівні рекордного (Агро-новини)

вер02

В Україні зібрано понад 38 млн т зернових та зернобобових.

Незважаючи на несприятливі погодні умови навесні, урожайність зернових та зернобобових лише на 1,5% нижче, ніж минулорічна та складає 38,4 ц/га.

Про це говориться у повідомленні «Українського клубу аграрного бізнесу».

2201
2201

Як зазначається, наразі розпочинається збір кукурудзи, врожайність якої за очікуваннями виробників коливається від 6 до 6,5 т/га, що дозволить зібрати від 27 млн т  до 29 млн т.

«Відповідно валовий збір зернових та зернобобових коливатиметься в межах 64-66 млн т, що відповідає показнику минулого рекордного року», — вважають експерти асоціації.

Україна планує розширити номенклатуру експорту до Ірану

Україна та Ісламська республіка Іран  налагоджують двосторонню співпрацю між країнами у галузі сільського господарства.

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з делегацією Ісламської Республіки Іран, говориться у повідомленні міністерства.

«У наших країн є великий потенціал для подальшого розвитку взаємних відносин в галузі сільського господарства. Ісламська Республіка Іран є одним з основних торговельних партнерів України за об'ємами експорту сільгосппродукції, зокрема, Іран займає 8-е місце серед країн, в які ми експортуємо аграрну продукцію. Я впевнений, що ця позиція стане ще вищою, оскільки сільськогосподарська галузь — одна із основних галузей економіки України», — зауважив Мартинюк.

2202
2202

За його словами, Україна зацікавлена у нарощуванні обсягів продукції, що постачається до Ірану, а також у розширенні її номенклатури. Окрім зернових, мова йде про продукцію борошномельно-круп'яної промисловості, насіння олійних культур, олії, яєць, птиці, меду, кондитерських виробів, вершкового масла, маргарину та цукру. Також, йдеться про започаткування спільної виробничої кооперації та реалізації нових українсько-іранських проектів у м'ясо-молочній галузі, будівництві промислових боєнь, спільних підприємств з вирощування зернобобових культур.

Крім того, під час зустрічі було наголошено, що в рамках розвитку взаємовідносин України та Ірану, сторонами опрацьовуються проекти меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво в галузі карантину та захисту рослин, а також в галузі здоров'я тварин та ветеринарної медицини.

Кукулабію номіновано на туристичну премію

Агропарк «Кукулабія» номіновано на туристичну премію Kyiv TourismAwards 2017.

Про це AgroPortal.ua проінформували організатори парку, які закликали також взяти участь у голосуванні та підтримати парк.

«Наша спільна мета — відкрити Україну світу як цікаву туристичну країну. Лише три кроки та хвилина вашого часу: перейдіть за посиланням; оберіть номінацію «За розвиток активного виду туризму»; знайдіть у переліку агропарк «Кукулабія» та натисніть кнопку «Голосувати», — додали організатори агропарку «Кукулабія».

2203
2203

Агропарк «Кукулабія» за два роки роботи став одним із найбажаніших атракціонів для туристів. Цього літа «кукулабівці» вітали гостей із Китаю, Великобританії, Америки, Туреччини та багатьох інших країн світу.

Предмет гордості «Кукулабії» — лабіринт протяжністю більш ніж 2 кілометри, вирізаний просто неба у величезному кукурудзяному полі площею  45 000 кв м. Від цього лабіринту і пішла назва парку — «Кукулабія» (кукурудза + лабіринт). У лабіринті на відвідувачів чекає захопливий квест із питаннями, розташованими у різних точках, та цікавими фактами.

Вибір читачів за тиждень

Відео