Тамара Коблик

В Бережанах з'явиться провулок Гонгадзе

Цими днями виповнюється 22 роки з дати викрадення відомого журналіста

Назвати один із провулків на честь відомого журналіста Георгія Гонгадзе вирішили у міській раді Бережан. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила дружина Георгія уродженка міста на Золотій Липі Мирослава Гонгадзе.

У Бережанах, місті мого дитинства, буде провулок Гонгадзе. Саме там, де я прожила перші 17 років свого життя. Дякую! - написала жінка.

Мер Бережан Ростислав Бортник відповів Мирославі у коментарях:

Це найменше, що я міг зробити!

Георгій Гонгадзе — громадський діяч, український опозиційний журналіст грузинського походження, відомий своїми критичними антивладними виступами. Герой України. Засновник та перший головний редактор інтернет-газети «Українська правда».

22 роки тому, 16 вересня 2000 року був викрадений журналіст і засновник інтернет-видання “Українська правда” Георгій Гонгадзе. 2 листопада того самого року його обезголовлене тіло знайшли в Таращанському лісі.

Вбивство Гонгадзе викликало широкий резонанс в Україні та за її межами, особливо після «касетного скандалу», та вважається однією з найгучніших кримінальних справ сучасної України. За найпоширенішою версією, до захоплення та вбивства журналіста причетні високопосадовці, наближені безпосередньо до Леоніда Кучми, який нібито особисто віддавав накази щодо викрадення Гонгадзе.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео