Орест Сарматський

В Польщі очікують збільшення врожаю яблук втричі (Агроновини)

0701 (Copy)

Польські виробники прогнозують збільшення втричі врожаю яблук в поточному сезоні, не дивлячись на несприятливі погодні умови.

- Вирощування яблук в цьому сезоні було дійсно важким в Польщі, оскільки погода постійно змінювалася. Однак нам вдалося захистити наші дерева за допомогою інтенсивного обприскування. Деякі регіони в Польщі зіткнулися з градом, але якщо говорити про врожай в цілому, то ми очікуємо дуже хороші обсяги, точно більше, ніж в минулому сезоні, — розповів керівник компанії Sarafruit Мохамад Мараван.

З його слів, попит на експортному ринку яблука в поточному міжсезонні зберігається на високому рівні, що дозволить садівникам отримати хороші прибутки.

Джерело: kurkul.com

Сучасний агрокоптер може обробити 16 га поля за годину

0702 (Copy)
0702 (Copy)

Агрокоптер Agras Т30 позиціонується на ринку як флагман цифрового сільського господарства. Апарат за годину може обробити 16 га землі, відтак, за 10-годинну зміну —  160 га.

Порівнюючи з агродронами попереднього покоління, Т30 ефективніший одразу на 33,3%. Також модель можна використовувати для обробки дерев.

- Для обприскування садів ця модель практично незамінна, адже оснащена революційною технологією націлювання для проникнення в густі крони дерев. Шестициліндровий подвійний плунжерний насос, розташований в Agras Т30 у горизонтальній позиції, гарантує високу потужність розпилення та швидкість потоку до 8 л/хв, — розповів керівник департаменту агрорішень QUADRO.ua Валерій Євтушенко

Зі слів експерта, керувати коптером фермер може прямісінько з смартфону. Це стало можливим завдяки інтелектуальній хмарній платформі Smart Agriculture Cloud Platform та хмарного картографування.

Зазначена цифрова технологія була спеціально розроблена для сільського господарства, тому є неймовірно зручною та зрозумілою кожному аграрію.

Джерело: kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео