![](/uploads/media/83/4b/834bfc757fdb6c6480776c5yzabbceb2_orig_thumb.jpg)
В Україні стрімко дорожчає курятина
Курка є найдешевшим м’ясом на ринку, тому попит на нього зростає. А якщо зростає попит, то збільшується і вартість товару
![бройлер, курка](/uploads/media/eb/72/eb72a546940af89df448eb50c487da3d_orig.jpg)
Україні поступово зростають ціни на куряче м’ясо. В середньому вартість за кілограм коливається в районі 79 гривень, однак є можливість ще більшого здорожчання. На сайті Мінфін можна дізнатись, скільки коштує м’ясо курки в українських супермаркетах, пише agronews.ua.
Найдешевше м’ясо можна купити у “Novus” — 69,99 гривні за кілограм.
Водночас найдорожчу позицію наразі можна купити у “Varus”. Там цей продукт продається в ціні 89,90 гривні за кілограм.
А от в минулому місяці цей продукт у “Novus” продавався по 68,99 гривні, а у “Varus” — 88,19 гривні за кілограм.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/d/9e/82a6a3a4-4525fd6a23f9464f8fc0970fd1aeb9ed.png?v=2950_1)
Що говорять експерти
За прогнозом економіста України, експерта з економічних питань Ігоря Полховського, цей товар дорожчатиме через базові витрати на вирощування птиці. Він пояснює, що курка є найдешевшим м’ясом на ринку, тому попит на нього зростає. А якщо зростає попит, то збільшується і вартість товару.
Коли зростають всі основні, базові витрати на вирощування цих курей — то і саме м’ясо буде дорожчати, — каже фахівець.
Фото з відкритих джерел