Тамара Коблик

В Україні стрімко дорожчає курятина

Курка є найдешевшим м’ясом на ринку, тому попит на нього зростає. А якщо зростає попит, то збільшується і вартість товару

бройлер, курка

Україні поступово зростають ціни на куряче м’ясо. В середньому вартість за кілограм коливається в районі 79 гривень, однак є можливість ще більшого здорожчання. На сайті Мінфін можна дізнатись, скільки коштує м’ясо курки в українських супермаркетах, пише agronews.ua.

Найдешевше м’ясо можна купити у “Novus” — 69,99 гривні за кілограм.

Водночас найдорожчу позицію наразі можна купити у “Varus”. Там цей продукт продається в ціні 89,90 гривні за кілограм.

А от в минулому місяці цей продукт у “Novus” продавався по 68,99 гривні, а у “Varus” — 88,19 гривні за кілограм.

Що говорять експерти

За прогнозом економіста України, експерта з економічних питань Ігоря Полховського, цей товар дорожчатиме через базові витрати на вирощування птиці. Він пояснює, що курка є найдешевшим м’ясом на ринку, тому попит на нього зростає. А якщо зростає попит, то збільшується і вартість товару.

Коли зростають всі основні, базові витрати на вирощування цих курей — то і саме м’ясо буде дорожчати, — каже фахівець.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео