Великогаївська громада хоче створити ДЮСШ з футболу

football-1-e1478085879958

Великогаївська об’єднана територіальна громада, на чолі якої є Олег Кохман, спільно з депутатом обласної ради Юрієм Березовським ініціюють повернення навчально-спортивної бази, яка розташована у В. Гаях і довгі роки використовувалась футбольною командою «Нива» з Тернополя, у власність громади.

Футбольна «Нива» ще з радянських часів використовувала базу, але документів на неї не мала жодних. Згодом сільська рада виготовила документацію на приміщення і мала намір там облаштувати дитячий садок. Між двома суб’єктами час від часу виникали конфлікти. В ситуацію втрутилась обласна рада, яка зробила хід конем: вишукала гроші на добудову дитсадка, натомість домоглася передачі собі на баланс приміщення спортивної бази. Чим вбила одразу двох зайців, адже на будівлю ще й претендувала одна з комерційних структур, що була власником ФК «Нива» (Тернопіль), пише «Номер один».

Кілька років приміщення пустувало. Згодом тодішній голова обласної ради Олексій Кайда виступив з ініціативою створення там навчального закладу, а саме – спортивного інтернату, якого на Тернопільщині немає. «Дітям доводиться щодня добиратися по 40-60 км на тренування, а це не сприяє ні росту спортивного запалу в юних спортсменів, ні загалом бажанню займатися спортом. Тому обласна рада вивчає можливість створення спортивного навчального закладу у Великих Гаях. Уже досягнуто домовленості з великогаївським сільським головою про дозволи на тренування вихованців інтернату на сільському стадіоні та полі для міні-футболу, а також навчання дітей у місцевій школі», – наголосив на одній з нарад Олексій Кайда.

Але Олексій Петрович незадовго був обраний народним депутатом, а його наступники цією ідеєю не перейнялися.

– Великогаївська громада свого часу передала обласній раді приміщення спортивної бази. Нині з боку громади є ініціатива повернути її назад. Сьогодні до складу об’єднаної громади входять 13 сіл, у яких є багато дітей. Щоб забрати їх з вулиці та від комп’ютерів, планується там відкрити дитячу спортивну школу з футболу. На жаль, поки не знаходимо порозуміння з частиною депутатського корпусу обласної ради, який не хоче її віддати, а виступає з ініціативою продажу незалежно від того, хто і як цю будівлю буде використовувати, – зазначив депутат обласної ради Юрій Березовський

Приміщення, яке роками простоювало, нині не придатне для проживання спортсменів і з кожним роком втрачає свою цінність. За словами Юрія Романовича, він переконуватиме колег-депутатів не продавати будівлю, при цьому обіцяє, якщо її повернуть громаді, фінансово долучитися до відновлення спортивної бази.

Вибір читачів за тиждень

Відео