Тамара Коблик

Відбудеться сесія Тернопільської облради: які питання розглянуть депутати

До порядку денного планують включити понад 100 питань

У четвер, 30 листопада, відбудеться сьома сесія Тернопільської обласної ради сьомого скликання. До порядку денного планують включити понад 100 питань. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив перший заступник голови Тернопільської облради Володимир Болєщук, який тепер виконує обов’язки голови обласної ради.

Під час засідання президії Тернопільської обласної ради ми схвалили проєкт порядку денного сьомої сесії Тернопільської обласної ради, яка відбудеться 30 листопада 2023 року. До нього включено понад 100 питань. Переважну більшість складають господарські питання. Працюємо над тим, аби область могла максимально розвиватись і допомагати нашим силам оборони, – зауважив Володимир Болєщук. 

Відомо, що депутати облради розглянуть питання про присвоєння звання «Почесний громадянин Тернопільської області» посмертно трьом воїнам з нашого краю, полеглим у боротьбі за незалежність України: Сергію Королю – загинув 24 лютого 2023 року в районі населеного пункту Масютівка Харківської області; Віталію Дереху –  загинув 28 травня 2022 року в районі міста Попасна на Луганщині та Михайлу Цимбалістому – загинув 14 вересня 2019 року від кульового поранення в районі населеного пункту Павлопіль Донецької області. 

У планах є внесення змін до рішення Тернопільської обласної ради від 11 листопада 2020 року №1741 «Про обласну комплексну програму соціальної підтримки малозахищених верств населення «Турбота» на 2021–2025 роки», що передбачає збільшення видатків на лікування та реабілітацію військовослужбовців. 

На розгляд депутатського корпусу виноситься також питання про посилення заходів із декомунізації та деколонізації на території Тернопільської області. Якщо проєкт отримає підтримку більшості депутатів, на території Тернопільщини буде проведена інвентаризація об’єктів, меморіалів і пам’ятників, які підлягають під визначення радянської, комуністичної і тоталітарної символіки, перейменування населених пунктів, скверів, бульварів, вулиць, провулків, назви яких пов’язані з країною-агресором, та демонтаж пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіалів, які символізують тоталітарний окупаційний комуністичний режим тощо. 

Окрему увагу приділять затвердженню статутів комунальних підприємств та об’єднанню медичних закладів області, а також іншим важливим питанням, що стосуються покращення життєдіяльності регіону. 

Фото зі сторінки Володимира Болєщука у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео