Анастасія Кисіль

Віддав життя, рятуючи ближніх: на Тернопільщині прощалися з медиком Андрієм Місяцем (фото)

Герой з Чортківщини загинув під авіаобстрілом 26 лютого. Йому було 45 років.

10 березня у селі Крогулець Чортківського району  попрощалися з капітаном медичної служби Андрієм Місяцем, який під час авіаобстрілу загинув під уламками будівлі, рятуючи особовий склад. Нещастя сталося 26 лютого в Охтирці на Сумщині. Про це повідомляє Тернопільський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. 

До 2021 року Андрій Місяць був головним лікарем Гусятинської райлікарні. Жителі Гусятинської громади згадують його як професіонала своєї справи та вважають людиною з високими моральними якостями.

- Сумлінна багаторічна праця заради здоров`я людей, висока професійна майстерність, щирі людські якості Андрія Місяця назавжди залишаться у серцях тих, з ким він працював і кому допомагав, - згадують про Андрія Місяця у Гусятинській селищній територіальній громаді. - Важко знайти слова втіхи, коли зупиняється серце хорошої людини, проте світлі спогади про того, хто залишив по собі добрі справи завжди будуть сильніші, ніж смерть! У нашій пам’яті Андрій Васильович назавжди залишиться добрим другом, доброзичливим колегою, професіоналом своєї справи.

Адміністрація Гусятинської комунальної лікарні висловлює щирі співчуття рідним та близьким.

- Андрій Васильович користувався заслуженим авторитетом і повагою серед колег, був людиною доброзичливою та щирою, фахівцем та хорошим другом. Саме таким він залишиться у спогадах тих, хто знав його та працював поруч із ним. Він віддав життя за Україну, рятуючи життя ближнього. Справжній Герой, який мужньо захищав нашу Батьківщину, - написали у Гусятинській комунальній лікарні.

Провести в останню путь Героя прийшли сотні людей. Лікар Віктор Міщанчук знав Героя особисто. 

- Коли я шукав роботу у лікарні після закінчення університету, пан Андрій єдиний із головних лікарів області запропонував мені робоче місце. Пізніше склалися такі обставини, що разом працювати так і не довелося, але в мене залишилися тільки найпозитивніші спогади про цю Людину, -  написав лікар Чортківської районної лікарні  Віктор Мінщачук.

Андрій Місяць був випускником Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського у 2002 році. Завідувач хірургічним відділенням КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» Віктор Панічев, який був старостою курсу, теж згадав про Героя.

- Андрій Місяць був чудовою, відкритою, комунікабельною людиною. Востаннє ми бачилися 5 років тому під час зустрічі випускників. Дуже шкода втрачати таких щирих і відданих патріотів, - йдеться в дописі ТНМУ. 

Довідка

Андрій Васильович Місяць  народився 1 січня 1977 р. у селі  Крогулець Васильковецької громади Чортківського району. 

Після закінчення Крогулецької восьмирічки навчався у Чортківському медучилищі, а потім – закінчив Тернопільський медуніверситет за спеціальністю «Хірургія». Працював лікарем у Копичинецькій виправній колонії, а потім лікарем-наркологом в Гусятинській райлікарні, яку згодом очолив. Був директором медзакладу з 2018 до 2021 рр.  

Був активним учасником Революції гідності. Коли почалась третя хвиля мобілізації, пішов служити в АТО. Пройшов такі гарячі точки як Станиця Луганська, Щастя і Дебальцеве. Служив у медроті 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади. За заслуги перед Батьківщиною відзначений орденом «За мужність», медалями «Учасник АТТО», «За жертовність і любов до України», «Знання, серце, душу – людям», нагрудним знаком «Дебальцеве-2015».

Фото Віталія Стефанця та Першого відділу Чортківського РТЦК та СП - смт. Гусятин

 

Вибір читачів за тиждень

Відео