Ростислав Фук

Винесли вирок чоловікові, який залишив валізу з тілом матері у парку в Тернополі

Чоловік має вищу освіту, він безробітний та неодружений

Уродженця Арсеньєво Хабаровського краю рф, громадянина України визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України – наруга над тілом померлого. Вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Чоловік має вищу освіту, він безробітний та неодружений. Суд призначив йому покарання у вигляді трьох років обмеження волі. Але відповідно до статті 75 Кримінального кодексу України звільнив від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на один рік.

Нагадаємо, що 16 лютого до співробітників поліції надійшло повідомлення про те, що у Тернополі на території гідропарку  «Сопільче» діти знайшли валізу, в якій знаходився труп невідомої жінки. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, експерти-криміналісти та фахівці інших профільних служб. 

Підозрюваний після того, як його мама померла, поклав її тіло у валізу та вивіз у парк.

За результатами проведеного розтину було встановлено, що 84-річна жінка померла природною смертю від легенево-серцевої недостатності. Через добу поліцейські встановили особу чоловіка, який залишив валізу. Це – її син. 

Фігуранта поліцейські розшукали в Одесі. Він у скоєному зізнався й каже, що мама тривалий час хворіла, а коли померла, він злякався, поклав тіло у валізу та вивіз у парк. 

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео