Віце-чемпіон з Тернополя

віце-чемпіон

Юніорський чемпіонат України в багатоденній велогонці, який минулої неділі, 7 серпня, завершився в Житомирі, знову виявився успішним для молодих майстрів велоперегонів Тернопільщини. Срібну медаль в особистому заліку виборов студент Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені І. Пулюя, майстер спорту Владислав Щербань. 

До програми багатоденної велогонки на шосе увійшли пролог на спринтерську, як для шосейників, дистанцію і чотири етапи. До останнього з них тривала напружена суперечка, під час якої  відставання одного конкурента від іншого було мінімальним. І тільки індивідуальна гонка на час остаточно розставила всіх по місцях, пише vilne.

Ось чому, привітавши підопічного тренера велосипедної бази освітянського комітету з фізичного виховання та спорту Володимира Павелка з титулом віце-чемпіона, залишається хіба побажати, аби під час наступних змагань спромігся піднятися на сходинку вище.

Натомість його старший колега, студент Тернопільського національного економічного університету, майстер спорту міжнародного класу Тарас Шевчук, якому виявилося під силу потрапити вже і до числа призерів престижних міжнародних стартів, зайвий раз підтвердив свій клас також під час традиційного міжнародного «Гран-прі Одеси». В обох елітних перегонах дорослих потрапив до числа двадцяти найкращих. А таке, погодьтеся, є неабияким досягненням для велогонщика, який лише перший сезон виступає у віковій категорії молодих атлетів до 23-х років.

На фото: на дистанції багатоденної велогонки юніорського чемпіонату України в Одесі — Владислав ЩЕРБАНЬ.

Фото з архіву В. ПАВЕЛКА 

Вибір читачів за тиждень

Відео