Анастасія Кисіль

Влада запевнила, що тарифи на газ на Тернопільщині не підніматимуть

Також в області починають використовувати твердопаливні котли для того, щоб зменшити кількість використаного газу

Тарифи на газ в опалювальний сезон будуть такими самими як минулого року. Деякі з громад області уже використовують твердопаливні котли з метою економії газу. Також під час брифінгу 26 липня голова Тернопільської обласної адміністрації Володимир Труш повідомив, що в Україні достатньо газу для опалення в осінньо-зимовий період. 

Хочу повідомити всіх, коли при наступній сесії обласної ради буде прийматися рішення по Теплокомуненерго щодо підвищення тарифів, не думайте, що тарифи піднімуть. В законодавстві є таке поняття як економічне обґрунтування ціни. Тож ми економічно обґрунтовуємо ціну і останнім пунктом рішення на сесії повинно бути: “без зміни тарифів для населення і для юридичних осіб”.  Тобто тарифи залишаються на рівні минулого року. Для цього урядом і Офісом Президента України створено всі умови. Про це проговорили з Асоціацією міст України. Уже є відповідні домовленості і чекаємо найближчим часом прийняття закону, - запевнив він.

Очільник області наголосив, що опалювальний сезон буде складним, проте вже опрацьовуються варіанти, як його провести вдало.

Внесли зміни в постанову 590 Кабінету міністрів України, де дозволено закуповувати твердопаливні котли, для того, щоб зменшити кількість використання газу. Область готується до цього. Є ряд громад, які вже зараз починають переходити на інші види палива з метою економії газу.  Газу в Україні має вистачити. На крайній нараді з Мінрегіоном та з Нафтогазом нас запевнили, що в Україні газ для населення точно є, - сказав Володимир Труш.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео