Дарія Шевченко

Власник пекарні у Тернополі разом із працівниками пече хліб для захисників (відео)

За день випікають орієнтовно 50-60 кг печива та близько 400 буханок хліба

Степан Саркісян — власник пекарні у Тернополі. З перших днів війни підприємець постачає до Координаційного штабу підтримки оборони України печиво для пакунків на фронт, відправляє також нашим військовим матнакаш - вірменський хліб. Благодійник зі своїми пекарями цілодобово трудиться для перемоги України. Своєю особливою історією поділився з нашими читачами.

За національністю я - вірменин, але вже понад 30 років живу в Україні, вважаю себе українцем, тут - мій дім. Моя дружина - тернополянка, працює в пологовому будинку, донька і зять - теж у медицині. А я маю пекарню, де готуємо вірменський хліб та солодощі. У перші дні війни ми возили хліб на пости для тероборонівців, для переселенців, а згодом почали передавати на передову для наших захисників, - розповідає Степан. -  Працюємо в пекарні цілодобово: жінки вдень готують печиво, а чоловіки вночі - хліб. Ми теж ніби на фронті. Додому йдемо лише, щоб трохи перепочити і переодягнутися.

Чоловік розповів, що за день працівники випікають орієнтовно 50-60 кг печива та близько 400 буханок хліба. 

«Маємо допомагати зараз одні одним. Путін безпідставно напав на Україну, це - неприпустимо. Росія зробила велику помилку, пішла на великий злочин. Ніколи не пробачимо, бо тут - наш дім, наші сім'ї. Триматимемо оборону до повної перемоги. Якщо треба буде, то й ми підемо воювати. Не віддамо росії ні сантиметра української землі», - ділиться чоловік.

Детальніше – у сюжеті.

Фото, відео Координаційного штабу підтримки оборони України

Вибір читачів за тиждень

Відео