Олена Чепіль

Волонтерка з Тернопільщини отримала нагороду від Залужного 

Алла Стечишин допомагає не лише захисникам, а й вимушеним переселенцям і постраждалим від повномасштабного вторгнення 

Почесний нагрудний знак “За сприяння війську” від Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного отримала волонтерка з Тернопільщини Алла Стечишин. Волонтерською діяльністю вона займається ще з часів Революції Гідності, але з перших днів повномасштабного вторгнення активізувалася максимально.

Ми одразу сконтактували з друзями з Данії, Австрії, Німеччини, Америки. Фурами з-за кордону перевозили гуманітарну допомогу, яка складалася з турнікетів, бронежилетів, квадрокоптерів, тепловізорів. Зв’язувалися з німецькими волонтерами та передавали для військових берці, форму, термобілизну. Крім цього, ми формували хлопцям посилки з ліками: жарознижувальними, кровоспинними, знеболювальними, протизастудними, - розповідає волонтерка. 

Також Алла Стечишин налагодила роботу громад Тернопільської області для допомоги військовим, після того, як по їхній частині ворог завдав удару. Адже бійцям потрібно було переміститися в інше місце та харчуватися. Тоді всім разом вдалося зібрати близько 2 мільйонів гривень, щоб захисники облаштувалися на новому місці. 

Волонтерка активно допомагала і переселенцям. Спільно з підприємцями, які займаються тваринництвом, відправляли тушківки, консерви та інші продукти в області, які найбільше постраждали від ворога. Передавали ліки, продукти, підгузки, крупи в Бучу, Ірпінь, Харків. Також волонтерка відправляла посилки з медикаментами та дитячим харчуванням в Маріуполь. 

Алла Стечишин зізнається: зовсім не сподівалася отримати таку почесну нагороду.  

Ми всі працюємо задля перемоги і не задумуємося про нагороди. Для мене це був сюрприз. Коли мене прийшли нагороджувати, одразу з очей вийшли сльози. Це було надзвичайно приємно, - каже Алла Стечишин. 

Нагадаємо, військовий з Тернопільщини Іван Тима отримав нагороду від президента. 

Фото надані Аллою Стечишин 

Вибір читачів за тиждень

Відео