Ростислав Фук

Врятував 19 життів: не стало собаки-рятувальника з Тернопільщини

Бім мав міжнародний сертифікат рятувально-пошукового собаки та був здатен відшукати потерпілого навіть в екстремальних умовах

На 12 році життя зупинилось серце лабрадора-ретривера на прізвисько Бім, котрий був першим собакою-рятувальником в лавах пожежно-рятувальної служби Тернопільщини. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС області.

Бім мав міжнародний сертифікат рятувально-пошукового собаки та був здатен відшукати потерпілого навіть в екстремальних умовах. Свій професіоналізм лабрадор підтвердив, коли став наймолодшим учасником чемпіонату світу серед собак-рятувальників у Нідерландах та кращим у національному чемпіонаті.

Він не раз демонстрував свої професійні здібності у пошуково-рятувальних операціях на відкритій території та у техногенних завалах. Разом зі своїм провідником двічі працював у зоні АТО.

Більшу частину свого життя Бім служив Батьківщині: на рахунку собаки-рятувальника 21 залучення та 19 врятованих життів. Сьогодні ми прощаємось з нашим чотирилапим товаришем. Спочивай, Біме, твоя місія виконана з честю, – йдеться в повідомленні.

Фото ДСНС Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео