Анастасія Кисіль

«Я була окрилена»: тернопільська гімназистка отримала 600 балів на мультипредметному тесті (фото, відео)

Отримати максимальні бали на тестуванні та ще й у такий складний для країни час - непросто. Однак Софії Мельник це вдалося! Випускниця поділилася з Тереном секретами успіху

Максимальну кількість балів на Національному мультипредметному тесті (НМТ) отримала випускниця Тернопільської Української гімназії ім. І.Франка Софія Мельник. Вона здобула по 200 балів з української мови, математики та історії України. Це перший крок до мети дівчини - стати перекладачкою з англійської. 

Як розповіла Терену Софія Мельник, вона завжди хотіла отримати найвищі бали на тесті та очікувала цього. Проте, коли дізналася результат, все одно здивувалася і дуже зраділа. 

Я була окрилена. Отримала дуже приємні емоції. Моєму результату ми раділи всією сім’єю, адже вони мене завжди підтримували, - каже вона. 

Софія Мельник хоче стати перекладачкою

До поставленої цілі дівчина готувалася протягом усього навчання у гімназії. 

Можна сказати, що я готувалася протягом всіх років навчання, адже завжди вчилася на відмінно. Також у процесі підготовки до НМТ я займалася з репетиторами. Історію України почала посилено вивчати з початку останнього навчального року, українську мову та математику - з минулого літа, - пригадує Софія. 

Дівчина каже, що перед тестом дуже хвилювалася. 

Я не можу сказати, що я була не впевнена у своїх силах, але хвилювання точно було. Мене проводила до місця здачі тесту мама і вона чекала мене на вулиці весь час, поки я писала, - розповідає гімназистка. 

Софія Мельник написала мультипредметний тест на 600 балів 

Софія Мельник вважає, що питання  з усіх предметів були під силу тим, хто готувався до тесту. 

Проте найскладнішим було написати математику, бо я взагалі вважаю себе гуманітарієм, - каже дівчина.

Війна змінила плани багатьох. Відтак випускникам цьогоріч теж довелося пройти через багато випробувань.

Останній рік був дуже важкий. Війна все змінила. Не було впевненості у наступному дні та взагалі в майбутньому. Тому спочатку було важко звикнути виходити на дистанційні заняття. На уроках часто звучала сирена. Проте згодом я вже звикла до такої ситуації, - пригадує Софія Мельник. 

Дівчина хоче стати перекладачкою і планує вступати до університету. 

Я хочу вивчати англійську філологію. З університетом ще не визначилася. Обираю між Львовом та Тернополем. Швидше за все, вступатиму у Тернопільський педуніверситет, - ділиться планами Софія

Для того, щоб отримати високі результати, потрібно дуже важко та постійно працювати, вважає гімназистка. 

Головне – вірити в себе. Також потрібно наполегливо працювати. Поставити мету та йти до неї, - зазначає дівчина.

Для того, щоб отримати високі результати, потрібно дуже важко та постійно працювати, вважає гімназистка


Отриманому результату радіє і класна керівниця Софії Галина Балабан. Вона каже, що гімназистка старанно йшла до своєї мети протягом усіх років навчання.

Мета досяжна, якщо йти до неї послідовно, виважено, але впевнено, що й робила Софійка упродовж семи років навчання в  гімназії. Для нашої Зосі (як ми  її називали неофіційно) не було головних  і другорядних предметів. Підготовка до кожного предмету  завжди бездоганна і неважливо чи ми вчилися очно, чи дистанційно, - каже вона. 

Софія Мельник є учасницею Спілки Української Молоді. Це громадська організація, яка об'єднує українську молодь на добровільних засадах.

Софія знає, що знання - це духовна сила й зброя, які збагачують внутрішнє єство, сприяють формуванню світогляду й усвідомленню життєвої мети. Гнучкий гострий розум, самостійна критична думка, творча уява, працьовитість і наполегливість  завершують портрет цієї випускниці, - каже Галина Балабан. 

Фото надані Софією Мельник, відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео