Тамара Коблик

Як легенда відомого мему служить у 33 Окремій механізованій бригаді

Іван робить все, аби повернути тимчасово втрачене і здобути бажане - перемогу

Іван родом з Тернополя. У бригаді займає посаду навідника самохідної установки M109L. Історію Івана розповіли на сторінці Тернопільського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки у фейсбуці.

Про те, як став відомим з мему.

Після спроби президента-утікача януковича схилити державу на російський курс, він взяв участь у Революції Гідності. На той час усвідомив, що курс один - він цивілізований. Європейський. Як каже Іван, силовики, які намагалися витиснути майданівців з площі, мали тісні зв'язки по Україні. Про участь хлопця знали у районному відділку тернопільської - на той час - міліції. Як вернувся додому, силовики чекали слушної миті його затримати. Коли така трапилася - викликали на допит. Власне, саме там і народився відомий мем.

Працівники били тебе в міліції?

Побацим...

Я тобі питання задав.

Били!

Коли?

Коли?!

Ага

Так. Побацим коли...

Коли?

Коли. Побацим-побацим коли...

Про участь у російсько-українській війні

У 2014 закінчив школу. А коли Івану врешті стало 18 - пішов воювати. В обороні держави брав участь у 2016-2019 роках. Повномасштабне вторгнення зустріло його у Польщі на заробітках. У травні 2022 вернувся, аби знову вступити на службу. 19-го святкував день народження, а двома днями після стояв у черзі до ТЦК. На полігоні вивчив нову систему і тепер у лавах 33 ОМБр вправно нею знищує росіян.

Побратими у батареї досі піджартовують і запитують, коли там вже перемога. З усмішкою відповідає: «Побацим-побацим», - але знову й знову наводить систему та робить постріл. Аби повернути тимчасово втрачене і здобути бажану - перемогу.

Фото зі сторінки Тернопільського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео