Тетяна Бакай

Як тернополянка допомагає нашим захисникам із Великобританії (фото)

Найголовніше для Катерини Марку – нагадувати людям, що війна досі триває і ми не повинні забувати про це

Тернополянка Катерина Марку вже довгий час проживає у Великобританії, однак попри все намагається допомагати та підтримувати наших захисників. Так, 7 липня у Бірмінгемі відбудеться вже четверта за рахунком благодійна виставка, на якій будуть представлені розмальовані гільзи та прикраси ручної роботи, а зібрані кошти спрямують на закупівлю аптечок та медикаментів для військових.

Благодійність, якою жінка займається у Великобританії, полягає в тому, що вона малює картини та разом із англійськими художниками продає їх на виставках, а виручені кошти спрямовує на підтримку ЗСУ. На своїх благодійних заходах художники влаштовують тематичні частування, отож цього разу на відвідувачів чекають домашні пляцки та пампушки з вишнями.                                                                                                                       

Перша наша виставка була присвячена збору коштів для ЗСУ, другу ми присвятили для допомоги моєму другові, який служить в 114 бригаді, а третя виставка була у стилі різдвяного Святвечора, де кошти збирали на теплі речі для воїнів, - розповіла журналістам Терену волонтерка Катерина Марку. 

Спершу волонтерська діяльність Катерини у Великобританії проявилася у написанні листів зі списком усіх необхідних речей для наших захисників. Ці листи вона рознесла по домівках своїх сусідів і вже зовсім згодом вони відгукнулися та почали приносити хто що міг.    

Займаюсь волонтерством, тому що мені подобається допомагати людям, мабуть, ще з дитинства. Коли почалась війна я якраз була в Україні і перший час допомагала жінкам із дітьми перетнути кордон та знайти місце для проживання. А коли приїхала у Великобританію, то зрозуміла, що буду продовжувати підтримувати наших хлопців   тут, - каже волонтерка. 

Загалом волонтерською діяльністю Катерина займається усе своє життя. Перед початком карантину у жінки була своя благодійна організація “Галицька громада”, проте займатися нею з-за кордону виявилось досить проблематично. Також вона допомагала дитячим садочкам у Румунії, оскільки жила там деякий час. На цей момент Катерина є волонтеркою організації «Галицька громада» та St.Vincent charity. 

Найголовніше для Катерини Марку – нагадувати людям, що війна досі триває і ми не повинні забувати про це. Щодня хоча б мінімальний донат або маленька добра справа робить нас на крок ближчими до Перемоги.

Фото Катерини Марку

Вибір читачів за тиждень

Відео