З бюджету Тернополя спрямували додатково 5 млн гривень на допомогу ЗСУ

Загалом у 2023 році на купівлю обладнання для захисників та захисниць передбачено понад 100 млн грн

Днями на засіданні виконавчого комітету було погоджено проєкт рішення «Про внесення змін до бюджету Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік». Зокрема, кошти у сумі 5 000 000 додатково спрямовуються на допомогу нашим захисникам та захисницям. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Загалом на виконання «Програми забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік» у міському бюджеті Тернополя передбачено 100,1 млн грн. Ще понад 7 млн грн передбачено на придбання житла військовим. Це не враховуючи особистих коштів працівників міської ради та комунальних підприємств, на які регулярно закупляють автомобілі, дрони, військову амуніцію та техніку для військових. Плюс куплено 18 автомобілів. Окрім того, допомога захисникам надається також в межах інших міських програм.

У рамках реалізації Програми підтримки військових формувань Тернопільської громади проводиться закупівля засобів сучасного радіо та супутникового зв’язку, надання доступу до системи супутникової системи зв’язку, засобів візуального спостереження (біноклів, приладів нічного бачення, тепловізорів тощо), техніки, запасних частин, квадрокоптерів, пристроїв автономного   живлення та іншого, ремонт техніки військових формувань тощо. Таким чином, це комплексна програма допомоги наших військових на фронті, забезпечення їх необхідною технікою та обладнанням. А також забезпечується постійний ремонт техніки, – йдеться в повідомленні.

Що купувати – вирішують самі військові. За весь час повномасштабного вторгнення сформувалася система співпраці громади Тернополя та військових підрозділів, які захищають нашу Батьківщину. Військові частини, які сформовані у Тернополі, регулярно надсилають запити з проханням надіслати їм необхідне обладнання. Міська влада швидко виконує це замовлення, бо кошти вже закладені у Програмі підтримки військових формувань Тернопільської громади. І необхідні нашим військовим речі оперативно відправляються на фронт. Робота ведеться системно і швидко. Наші захисники оперативно отримують необхідні саме їм речі.

Фото Тернопільскої міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео