Віра Олександрович

Захист від злодіїв у Тернополі коштує 150 грн на місяць (фото, відео)

Основне

Зростання кількості крадіжок підштовхує людей обачніше ставитися до свого майна.

Так, за 8 місяців цього року сигналізацію у своїх квартирах чи будинках встановили понад 250 жителів Тернопілля. Проте в Управління поліції охорони вирішили цю статистику поліпшити. Відтак із 15 до 30 вересня діятиме акція «Квартира під охорону-2016». Вся процедура – від консультації до встановлення і взяття «на пульт» триватиме близько доби.

Основна мета – профілактика квартирних крадіжок

За словами начальника центру технічної охорони Управління поліції охорони в Тернопільській області Олексія Дзюри, охороняти можна не лише майно.

[embed]https://youtu.be/RxhuMcak_lM[/embed]

– Це не лише майно у квартирі чи приватному будинку, - додає він. – Ми, наприклад, встановлюємо засоби охоронно-пожежної сигналізації. Крім того, пропонуємо нашим клієнтам використовувати так звані «тривожні кнопки», а також GPS-трекери.

До слова, останні – дуже популярні серед батьків. Адже завдяки невеликому брелоку можна контролювати шлях дитини до школи і назад тощо.

[embed]https://youtu.be/s1I9FI6JDXA[/embed]

Правоохоронці наголошують: у місті та області значно зросла кількість майнових злочинів. Розкрити вони наразі здатні принаймні третину (про це читайте ТУТприм.). Через це й ініціюють акцію «Квартира під охорону». Її основна мета – профілактика квартирних крадіжок і встановлення охоронної системи на вигідних для людей умовах.

– Наші працівники зараз встановлюють засоби сигналізації у квартирі чи будинку, а також виконують монтажні і налагоджувальні роботи зі знижкою у 50%, – пояснює Олексій Дзюра. - Тобто ви купуєте обладнання, а роботи майстри виконують за половину вартості. Для родин, у яких є учасники АТО чи загиблі захисники, діє 75%-а знижка.

Акц_я1
Акц_я1

Послуги нагляду потягнуть лише 5 грн на день

Заступник начальника Управління поліції охорони Головного управління Національної поліції в області Ярослав Дзюник нагадав, що його підлеглі мають «фору» перед приватними фірмами охорони – їм можна застосовувати зброю і самим затримувати злодія, якщо виникає така потреба.

- Оснащення однокімнатної квартири коштуватиме під час акції близько 5 тис. 500 грн, - уточнює Олексій Дзюра. – За звичайних умов, це обійдеться у суму на 800-1000 гривень вищу. При встановленні обладнання у кожній наступній кімнаті треба додавати близько 500 грн.

поліція охорони
поліція охорони

Співробітники поліції охорони запрошують усіх подбати про безпеку свого житла та взяти участь в акції. Послуги нагляду потягнуть лише 5 грн на день (абонплата для квартир у місті становить – 150 грн; для будинків – 250 грн; для садиб у селах – 300 грн – прим.). Обладнання сигналізацією будинків залежить від їх розміру. Ціна зазвичай стартує від 7 тис. грн, додав Олексій Дзюра.

- Наразі ми використовуємо захищений канал. Його – не зламати, - підсумовує правоохоронець. – Є також GPS-трекери для автомобілів. Цікаво, що стежити тоді можна і за допомогою мобільного телефону.

Акц_я3
Акц_я3

До слова, якщо ви побачите у крамниці чи якійсь установі наліпку із написом «Терміновий виклик поліції», то знайте: у разі потреби ви можете вільно туди зайти і викликати наряд поліції. Допомога прибуде за 3-5 хвилин.

Акц_я4
Акц_я4

Фото і відео автора

Довідка. Управління поліції охорони Тернопільщини нині опікується 88 тисячами квартир і понад 250 тисячами приватних будинків. Отримати консультацію можна за номерами телефонів: 0 800 502 220 (всі дзвінки - безкоштовні), а також 097 050 22 20; 073 050 22 20; 099 050 22 20 (оплата, за тарифами мобільного оператора).

 

Вибір читачів за тиждень

Відео