Ростислав Фук

Здавав переселенцям чужу квартиру: жителя Тернопільщини підозрюють у шахрайстві

За чотири місяці проживання родина з Харкова перерахувала на банківську картку чоловіка 24 тисячі гривень

поліція

До кременецьких поліцейських надійшли одразу дві заяви щодо 27-річного уродженця району, який здавав в оренду чужу квартиру переселенцям із Харкова. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Заяви надійшли від власниці помешкання та родини переселенців. Як з’ясувалося, господиня квартири передала ключі від житла своїй сестрі й попросила, аби та прихистила людей, котрі змушені були втікати від війни.  Про це дізнався 27-річний житель Луцька, який є уродженцем Кременеччини. Тоді він вигадав історію про волонтерство, мовляв, йому потрібне приміщення аби організовувати допомогу потребуючим.

Коли з-за кордону повернулася власниця квартири, її зустріла сім’я переселенців із Харкова. Вони розповіли, що упродовж чотирьох місяців сплачують оренду за її помешкання невідомій людині. Зі слів харків’ян, за чотири місяці проживання вони перерахували на банківську картку чоловіка 24 тисячі гривень.

Поліцейські встановили особу шахрая. Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Поліцейські перевіряють чоловіка на причетність аналогічних правопорушень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео