Ростислав Фук

Житель Тернопільщини відзначає столітній ювілей: у чому його секрет довголіття

Многая літа ювіляру

Столітній ювілей відзначає 2 лютого житель міста Копичинці Григорій Хомич. Про це повідомили на сторінці Копичинецької міської ради.

Пан Григорій народився у селі Швейків, що поблизу Монастириська Чортківського району. У 1943 році його забрали на війну, де він був поранений та перебував у госпіталі.

Наш ювіляр усе своє життя працював у колгоспі. У важкі часи для церкви в Україні, Григорій Матвійович був одним із тих хто боронив її від закриття, за що його було ув'язнено окупаційною радянською владою яка, в той час хотіла закрити одну із церков у місті Монастириська, – йдеться повідомленні.

Вже понад 15 років Григорій Хомич проживає у Копичинцях, куди його забрала родина, щоб допомагати в побуті. Досі ювіляр дуже полюбляє читати, хоч уже у такому віці це важко вдається та він не полишає своє хобі. Секрет довголіття Григорія Матвійовича - це рух, він усе своє життя бігав та багато ходив, тож порадив усім у день робити хоча б 10000 кроків.

Від щирого серця вітаємо з 100-річним ювілеєм! Це знаменна дата, яка свідчить про багатий життєвий досвід, мудрість, стійкість та непереборну силу духу.

Колектив Терену щиро вітає Григорія Хомича з поважною датою, бажає міцного здоров’я та мирного неба.

Читайте також: Лікарка з Тернополя відзначає столітній ювілей

Фото Копичинецької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео