Тамара Коблик

Жителі Тернопільщини намагалися відкупитися від поліціянтів

Водії пропонували хабаря за нескладання адмінпротоколів за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння

Фігуранти намагалися розв'язати питання з поліціянтами щодо нескладання адмінпротоколів за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння. Факти обох корупційних діянь задокументувала слідчо-оперативна група. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Під час несення служби співробітники групи реагування патрульної поліції Чортківського райвідділу поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «ВАЗ-2109». За кермом перебував місцевий житель. Під час спілкування правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Це підтвердив і прилад Drager. Під час оформлення адмінматеріалів пасажир автівки почав пропонувати інспекторам 2 000 гривень неправомірної вигоди, аби вони відпустили його товариша. Правоохоронці попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за такий вчинок, але це його не зупиняло. Поліціянти викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Ще один водій-правопорушник, житель Заліщицької громади, хотів відкупитися від адмінвідповідальності за те, що сів за кермо напідпитку. Він пропонував поліціянтам 12 тисяч гривень неправомірної вигоди.

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 за ст. 369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео