Житель Тернопільщини став «Героєм – рятувальником року»

У центральному апараті ДСНС України відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнської акції «Герой – рятувальник року». Грамоту та цінний подарунок отримав і житель Бережанщини Петро Олександрович Паньків.

23 лютого 2015 року Петро Олександрович, підполковник служби безпеки України у відставці, запобіг нещасному випадку на ставі у місті Бережани. У цей день дітлахи, гуляючи і розважаючись, вирішили перевірити товщину льоду. Випробування на міцність він не витримав, діти провалилися у воду. На щастя, Петро Паньків перебував поряд і, не роздумуючи, кинувся на допомогу дівчаткам. Вже згодом, пригадуючи про пережите, аналізував, що й сам неабияк ризикував життям, адже перелякані діти у паніці могли б затягнути під лід і його. Та впевнений, що діяв правильно і щасливий з того, що врятував молоді життя.

Всеукраїнська акція “Герой – рятувальник року” передбачає виявлення непересічних особистостей, які проявили мужність та героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій, стихійного лиха; донесення до широкого загалу фактів та обставин їх героїчних вчинків, визначення найкращих серед кращих, і, як кульмінація, – проведення урочистої церемонії нагородження переможців.

Про це інформує прес-служба обласного управління ДСНС

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео