Яким інтернет-виданням найбільше довіряють тернополяни

Про причини недовіри до місцевих інтернет-видань говорили у ТНПУ ім. В. Гнатюка журналісти, викладачі та студенти.

Тернополян та користувачів соцмереж запитували про те, яким тернопільським онлайн-виданням вони найбільше довіряють. У опитуванні та анкетуванні, яке провели майбутні журналісти студенти ТНПУ, взяло участь понад 3500 людей. 

 Соціологічну групу очолила студентка 5-го курсу Галина Ніженко. Дівчина зазначила, що результат отримали завдяки опитуванням в соціальних мережах, пропонували варіанти відповідей, а також ставили прямі питання.

“Терен”, “20 хвилин”, “Доба” та “0352” – ці інтернет-видання заслужили найбільшу довіру в читачів, за результатами дослідження. Вони також у переліку тих інтернет-видань, які в Тернополі найбільше знають.

Щодо недовіри до видань, звучали різні думки. «Дуже багато сайтів в Тернополі є анонімними ресурсами. Там немає інформації про засновників, колектив, немає номеру телефону. Такому сайту важко довіряти, бо ти не знаєш, хто його робить», – каже редактор інтернет-газети «Доба» Зоряна Биндас.

Студенти-журналісти, а також медійники та викладачі на завершення засідання змоделювали ідеальне інтернет-видання – свої критерії написали на стікерах, а потім звели імпровізований будиночок.

Фото: doba.te.ua
Відео: te.20minut.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео