Віра Олександрович

Хто краще привітає краян із Днем Незалежності - змагалися депутати у Тернополі (відео, фото)

Президія

Хто краще привітає жителів Тернопілля із Днем Незалежності? Чиє поздоровлення буде гострішим чи дотепнішим?

Саме у такому «змаганні» вправлялися депутати Тернопільської обласної ради 23 серпня. При цьому хтось напередодні 26-ї річниці Незалежності наголошував на успіхах України впродовж 26-ти років, але у більшості вітання таки вийшло із ноткою гіркоти – через війну, спірні реформи і очевидні промахи столичної влади (про те, що також відбувалося на сесії, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Першим усіх зі святом привітав голова обласної ради Віктор Овчарук. Після того він оголосив порядок денний святкового засідання.

[embed]https://youtu.be/26gZDwLtV6o[/embed]

Цього дня, за традицією, відвели час для заяв і виступів представників усіх фракцій. Щоб можна було і вітання озвучити, і якісь заяви. Звісно ж, політики цією пропозицією скористалися. Не пропадати ж безкоштовному піару! Нагадаємо, у цей час тривала трансляція засідання в інтернеті. До того ж, у залі було чимало журналістів.

Першим до трибуни пішов Віталій Фидрин із фракції «Самопомочі». Він згадав і про блокаду торгівлі «на крові», і про її наслідки, а також – про війну. Мовляв, не АТО на сході України, а тому столична влада має загарбника і війну назвати «своїми іменами». Через те, що цього не роблять, чималі проблеми за кордоном мають ті, хто брав участь у військових діях. Прецеденти уже є.

[embed]https://youtu.be/Ob9tA9tGBaQ[/embed]

Наприкінці спічу депутат, який має посвідчення учасника бойових дій, натякнув присутнім на «важку осінь», що нас очікує. Подібним за настроєм, але ще більш категоричним, був виступ свободівця, який також воював на сході, - Богдана Бутковського.

Бутковський
Бутковський

[embed]https://youtu.be/2YjCU71VI7g[/embed]

Хоч прозвучало багато песимістичної інформації, виступаючого цілком підтримав Володимир Болєщук із «Народного контролю». Він також поскаржився на негаразди в країні, але все-таки закликав усіх «не втрачати віру і не пускати в серце зневіру». Риторика Лариси Римар із «Громадянської позиції», Богдана Яциковського із Радикальної партії, а також Михайла Піня із «Батьківщини» була подібною. Усі без винятку вказували на те, що Україну, за яку померли Герої «Небесної сотні» і щодня гинуть бійці АТО, ми ще не збудували.

Яциковський
Яциковський

- Закликаю усіх братися до праці. Нам треба повернути наших земляків із трудової еміграції додому, - говорить Михайло Пінь.

Більше того, свободівець Олександр Башта заявив, що нині стало навіть гірше, ніж навіть було за часів Януковича, принаймні – у ставленні до інвалідів. Так, він – інвалід І групи вперше за 25 років не може отримати візок, який передбачений законом. Причому пан Башта – такий не один. Пояснення ці люди чують таке: «немає фінансування».

Башта
Башта

[embed]https://youtu.be/nHv8BvCK2Ks[/embed]

Найоптимістичніше серед усіх звучав виступ представника БПП Олега Крижовачука. Відомий аграрій, Герой України звертався насамперед до своїх колег, і дякував тим, хто працює у сільському господарстві.

[embed]https://youtu.be/uY95RRxvjA8[/embed]

- Цьогоріч аграрії Тернопілля, частина яких є депутатами облради, потрапили у трійку тих, які отримали найвищу врожайність зернових у державі! – похвалився пан Крижовачук.

Крижовачук
Крижовачук

До речі, обговоривши всі питання і прийнявши відповідні рішення, депутати обласної ради завершили шосту сесію. Коли відбудеться наступна – наразі невідомо.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео