Оксана Бучко

Тернополяни забрали нагороди Кулінарного Кубку Західної України (фото)

IMG_20180708_170230

Перше місце у номінації «Салати» на  Кулінарному Кубку взяла 20-річна тернополянка Надія Поворозник. Також дівчина взяла 2-е місце у конкурсі «Чорний ящик». А безперечним лідером Кубку став львівський кухар Михайло Залевський, який отримав перше місце у 2-ох номінаціях «Супи» та «Головні страви», а також взяв першість у «Чорному ящику».

Нагородили переможців на Короп-фесті 8 липня.

Надія Поворозник, яка принесла Тернополю дві нагороди – 1 і 2 місця – працює кухарем і буде продовжувати таку діяльність надалі. Зізнається, вся її родина – кухарі.

- Я готувала салат із сома на подушці зі шпинату та щавлю, - говорить Надія Поворозник. – Додавала маринований перець, цибулю, соус із печеного перцю. Головне тут, як і в кожній страві – все довести до смаку. Це правильно промаринувати, правильно посолити і додати спеції. Я обрала цей салат, бо хотіла використати локальну рибу.

Інша тернополянка 27-річна Ірина Струтинська – власниця 2 і 3 місця у номінаціях «Салати» і «Головні страви» відповідно – готувала салат із сома, раків, пудри з панцирів раків, стручкової квасолі та скумбрію в желе огірків з гороховим пюре на базиліковій олії.

Як зазначив переможець Михайло Залевський, такі конкурси потрібні для розвитку кухарів та популяризації української кухні.

Переможці Кубку отримали сертифікат на участь у чемпіонаті кухарів у Києві. А переможець «Чорного ящику» - на участь у Кулінарному Кубку в Одесі.

 

IMG_20180708_165930
IMG_20180708_165930

Про Кулінарний Кубок Терен писав ТУТ, ТУТ і ТУТ.

IMG_20180708_165738
IMG_20180708_165738

IMG_20180708_165427
IMG_20180708_165427

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео