Орест Сарматський

Бізнес-плани підприємців з Тернополя підтримує Євросоюз

245256798_2985772528349784_3548096256374451818_n (Copy)

Фінальний форум  з підтримки малого та середнього підприємництва на території міської територіальної громади визначив найкращі бізнес-плани, які фінансово підтримує Євросоюз у межах ініціативи EU4Business.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

- Загалом у проєкті взяли участь 11 команд по двоє учасників-представників малого та середнього підприємництва. Під час участі у проєкті суб’єкти господарювання не лише підготували власні бізнес-плани, а й вдосконалили свої знання та вміння з кризового менеджменту, навчилися використовувати ІТ-технології та онлайн-платформи для організації і ведення бізнесу, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що учасники проєкту отримали бізнес-консалтинг та ІТ-консультації з питань діджиталізації їхньої роботи.

Найкращі бізнес-плани, які  визначатимуть шляхом експертного оцінювання, отримають часткове фінансування.

Основне завдання проєкту – допомогти малим та середнім підприємствам Тернопільської громади отримати нові знання, необхідні для підтримки бізнесу та його адаптації до нової реальності, які спричинила пандемія.

Довідково. EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства – Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові, Україні – зокрема надає додаткове фінансування та послуги з розвитку бізнесу, а також сприяє ефективному регулюванню підприємницької діяльності. За час ініціативи підтримано понад 4 тис підприємців, які підвищили свій дохід на 406 мільйонів євро, створили близько 51 тис нових робочих місць, збільшили прибуток на 25% і експорт на 5%.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео