Ростислав Фук

Ексголові Тернопільської облради частково змінили запобіжний захід

До 13 лютого Михайло Головко перебував під цілодобовим домашнім арештом, який оскаржила сторона захисту

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 13 лютого розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 15 січня про продовження колишньому голові Тернопільської облради Михайлу Головку запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту. Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.

За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, скасувала ухвалу ВАКС в частині продовження строку дії запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту та постановила нову ухвалу.

Підозрюваному заборонено залишати місце свого проживання у період часу з 21:00 хв до 07:00 хв, за винятком необхідності отримання медичної допомоги, необхідності прямувати до зони укриття від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру. Строк дії запобіжного заходу – до 15 березня 2024 року включно, з обов’язком прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора або суду, – йдеться в повідомленні.

В іншій частині ухвалу слідчого судді залишено без змін.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Зауважимо, що у період з 00.00 до 5.00 на Тернопільщині триває комендантська година, коли заборонено виходити з дому усім жителям області.  

Нагадаємо, голову Тернопільської обласної ради у червні 2023 року викрили «на гарячому» одразу після одержання ним понад 600 тис. грн. Ці кошти посадовець вимагав за узгодження та включення в перелік об’єктів, які потребують фінансування за бюджетні кошти, виконаних робіт з капітального ремонту дороги місцевого значення, а також подальше підписання актів виконаних робіт комунальним підприємством Тернопільської обласної ради.

Як писав Терен, 11 січня слідчі висунули Головку нову підозру – в незаконному поводженні зі зброєю. Тепер його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 368 та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Банка білих грибів, «індєєц» і броня: НАБУ оприлюднило записи вимагання коштів у підприємця з Тернополя

Володимир Труш прокоментував обшуки НАБУ в “білому домі” у Тернополі 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео