Ростислав Фук

Із картки тернополянина зникли 27 тисяч гривень

До чоловіка зателефонували начебто із банку і повідомили про проблеми із карткою

Понад 27 тисяч гривень були незаконно списані з банківської картки жителя Тернополя. Кошти зникли після спілкування чоловіка з телефонним незнайомцем, який представився працівником банку, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Зі слів тернополянина, до нього зателефонували начебто із банку і повідомили про проблеми із карткою. Відтак запропонували допомогти вирішити ситуацію в телефонному режимі. Чоловік повідомив співрозмовнику конфіденційні дані своєї платіжної картки. Як наслідок, через декілька хвилин отримав сповіщення про списання з рахунку понад 27 тисяч гривень.

За фактом шахрайських дій поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України та вживають заходів для розкриття злочину.

Працівники поліції звертаються до власників карткових рахунків бути обережними при спілкуванні з телефонними незнайомцями. У жодному разі не надавайте стороннім особам особисту інформацію та конфіденційні дані банківської картки. Не переказуйте кошти на будь-які інші рахунки на прохання «банківських» співробітників. Не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на мобільний номер, і не вводьте на вашому телефоні невідомі комбінації цифр. Розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким, особливо людям літнього віку. Якщо ви зрозуміли, що випадково повідомили дані  платіжної карти шахраям – негайно блокуйте картку та телефонуйте на лінію 102, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Представилися працівницями Червоного Хреста: у Тернополі обікрали пенсіонера

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео