Тамара Коблик

Лікарні Тернопільщини отримають партнерські заклади закордоном

Побратимами українських лікарень стали 8 медзакладів із Франції, по 2 медзаклади з Литви, Латвії, Молдови та Північної Македонії

Відтепер 25 українських лікарень отримають побратимів у різних куточках світу: від Польщі до Канади. Про це розповіли у пресслужбі МОЗ України.

Це результат Третього саміту перших леді та джентльменів, на полях якого вперше відбувся Сателітний саміт міністрів охорони здоров’я різних країн, де й було започатковано Міжнародне медичне партнерство. 

Впевнений, що започаткована сьогодні глобальна мережа міжнародного медичного партнерства буде розширюватися. Ще більше країн та провідних медичних закладів будуть долучатися до такого формату взаємодії. Це дасть ще один потужний імпульс для розвитку медичної сфери на всіх рівнях. Якісна сучасна медична система – наша мета. Попри всі складнощі, виклики та умови ми рухаємося вперед, – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Міжнародне медичне партнерство передбачає підписання меморандуму про співпрацю між конкретним медзакладами – українським та закордонним. Тобто український медзаклад отримає “побратима” у світі, з яким обмінюватиметься досвідом, перейматиме найкращі практики, стажуватиме медиків тощо.

Побратимами українських лікарень стали 8 медзакладів із Франції, по 2 медзаклади з Литви, Латвії, Молдови та Північної Македонії. А також передові лікарні Польщі, Австрії, Данії, Естонії, Ірландії, Швеції, Іспанії, Канади, Ізраїлю та Нідерландів.

Від України до Міжнародного медичного  партнерства долучилися лікарні з Київської, Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Тернопільської, Вінницької, Рівненської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Фото МОЗ

Вибір читачів за тиждень

Відео