Ростислав Фук

Медик-доброволець з Тернополя пів року рятував життя на звільненій Херсонщині (фото)

Ярослав повернувся до Тернополя лише на місяць, щоб пройти курси підвищення кваліфікації фельдшерів

Медик тернопільського Центру екстреної швидкої допомоги Ярослав Корніцький відправився з ротацією на деокуповану Херсонщину, де допомагав як цивільному населенню, так і роботі стабілізаційних пунктів. Про це повідомили у Центрі швидкої допомоги.

Рішення долучитися до лав Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Пирогова у хлопця було спонтанним. Зробити рішучий крок допомогли колеги, які вже планували відбути свою ротацію у якості медиків-добровольців. Друзі повернулися із серпневої ротації додому, а Ярослав залишився там на пів року.

Перших два місяці він працював на реанімаційній бригаді. Забирав зі стабілізаційного пункту важких пацієнтів і доставляв до лікарень. В якийсь момент його пересадили на медичну. На цьому етапі вводяться всі ліки, забезпечується внутрішньовенний доступ і здійснюється транспортування поранених до стабілізаційного пункту. Повернувся до Тернополя лише на місяць, щоб пройти курси підвищення кваліфікації фельдшерів.

Я знаю, що роблю добру роботу. Я на своєму місці, коли треба. Надихаєшся людьми. Одного привезли пораненого, а він просить його підлатати і відпустити, бо він ще двох покладе. Хоча іноді бувають і моральні спади. Не без того. В будь-якому випадку, роботу не перестаєш робити. Стараєшся викладатися на всі 100%. Врятувати людину. За ці пів року розширилося коло спілкування. Коли мені потрібна підтримка, я завжди можу подзвонити чи написати своїм побратимам з ПДМШ. Не завжди вдома можуть тебе зрозуміти і сказати потрібні слова. Дуже хочу, щоб люди не забували, що у нас війна. Бо коли ми в єдності, то ми сильніші. Всі ми там будемо. Рано чи пізно, – каже Ярослав.

Читайте також: Військового хірурга з Тернополя нагородили відзнакою

Фото Центру екстреної швидкої допомоги

Вибір читачів за тиждень

Відео