“Мужньо захищав Україну до останнього подиху”: на Тернопільщині попрощалися з Героєм Миколою Федірком (фото)

Воїну було 43 роки. Він загинув 17 квітня на Донеччині під час виконання бойового завдання. Світла і вічна пам'ять 

У Великоберезовицькій громаді поховали 43-річного захисника Миколу Федірка. Про це повідомили у пресслужбі Великоберезовицької громади.

Жорстока війна продовжує приносити біль та скорботу у нашу громаду… Микола Федірко віддав життя у боротьбі із нашим найлютішим ворогом. Він мужньо й віддано захищав Україну до останнього подиху, – йдеться у повідомленні.

Микола Федірко народився 20 березня 1981 року в селі Велика Лука Великоберезовицької громади, навчався в Мишковицькій школі. З 2014 по 2016 рік брав участь у бойових діях на Донеччині та Луганщині. У лютому 2022 року він знову пішов захищати Україну. Був солдатом третього кулеметного відділення кулеметного взводу другого єгерського батальйону військової частини А4056. Загинув у Донецькій області 17 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання. 

Попрощатися з воїном прийшли його рідні, близькі, друзі, однокласники, колеги, бойові побратими, сусіди, представники влади та духовенства. 

Жалобна хода з тілом полеглого Героя пройшла від його рідної хати до церкви Архистратига Михаїла села Велика Лука. Звідти траурний кортеж відправився на кладовище, де поховали воїна. 

У пам’яті усіх, хто знав Миколу, він залишиться добрим, приязним та працьовитим. Він був люблячим сином своїх батьків та гідним сином своєї неньки України, за них і віддав своє життя, – написали на фейсбук-сторінці сторінці Великоберезовицької громади. 

У Миколи Федірка залишились мати, двоє братів і сестра. Вічна і світла пам'ять Герою.

Фото з фейсбук-сторінки сторінки Великоберезовицької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео