Ростислав Фук

На Тернопільщині розслідують провадження щодо підозрюваного у державній зраді

За даними слідства, підозрюваний добровільно вступив у збройне формування «днр»

Тернопільські прокурори оголосили підозру жителю Донецька у державній зраді й добровільній участі в незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території України. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, перебуваючи на тимчасово окупованій частині Донецької області, у квітні 2022 року донеччанин добровільно вступив у незаконне збройне формування – так звану військову частину 08826 терористичної організації «донецька народна республіка» й був забезпечений форменим одягом, засобами захисту і зв’язку та вогнепальною зброєю.

Із квітня 2022 року по травень 2023 року на посаді телефоніста-лінійного наглядача 2 батальйону 111 полку «днр» він відповідав за успішне виконання бойових завдань, належне утримання зброї, ведення з неї влучного вогню, охорону окупованих територій, облаштування бойових позицій, своєчасну доповідь командирам про виявлені цілі. Також підозрюваний забезпечував роботу ліній зв’язку, комутаторів, телефонних станцій та здійснював їх ремонт, – йдеться в повідомленні.

У серпні 2022 року він виконував злочинні завдання у складі незаконного збройного формування поблизу тимчасово окупованого Херсона та брав участь у веденні бойових дій проти військовослужбовців ЗСУ на території Херсонської області.

Підозрюваному інкримінують частину 2 статті 111 та частину 7 статті 111 Кримінального кодексу України.

Триває спеціальне досудове розслідування, що здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

За даними слідства, підозрюваний добровільно вступив у збройне формування «днр»

Фото з відкритих джерел та СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео