Тамара Коблик

На Тернопільщині триває Мандрівний фестиваль Docudays UA-2023

Усіх бажаючих запрошують на перегляд і обговорення стрічки режисера Дмитра Грешка «Король Лір: як ми шукали любов під час війни»

20-й, ювілейний, Мандрівний фестиваль Docudays UA-2023 відвідає 22 області України та кілька країн закордоння. Містами та селами Тернопільщини фестиваль мандруватиме з 27 листопада по 23 грудня. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної ради.

7 грудня о 15:00 год фестиваль завітає і в Тернопільську обласну універсальну наукову бібліотеку. Запрошують усіх бажаючих на перегляд і обговорення стрічки режисера Дмитра Грешка «Король Лір: як ми шукали любов під час війни».

«Король Лір: як ми шукали любов під час війни» — це історія про те, як мистецтво може вилікувати душевні травми звичайних людей. Через повномасштабне вторгнення росії в Україну, десятки тисяч українців, рятуючись від війни, знайшли прихисток в маленькому містечку Ужгород на заході України. Місцевий режисер вирішує залучити непрофесійних акторів – переселенців до втілення своєї давньої мрії — поставити виставу «Король Лір». Театральна вистава допомагає їм знайти себе та своє призначення в новому світі, де є війна, а режисерові знайти відповідь на одвічне питання, що таке любов й чому цей світ не має загинути.

Також відбудеться презентація підсумкового видання за проєктом «Буковинсько-Галицький літературний шлях», авторства п. Гельґи фон Льовеніх та проф. Петра Рихла — увічнення пам’яті видатних іншомовних письменників, життя яких пов’язане з Тернопіллям.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео