Тамара Коблик

Жителі Тернопільщини втратили гроші, спокусившись на дешеву криптовалюту

Потерпілі віддали шахраям майже 34 тисячі гривень

Мріючи заробляти на криптовалюті, двоє жителів Тернопільської області потрапили в пастку шахраїв та втратили майже 34 тисячі гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Житель Підгаєцької громади став жертвою аферистів, спокусившись на дешеву криптовалюту. Чоловік вирішив придбати біткоїни і як результат - втратив понад 13 тисяч гривень.

Жертвою шахраїв стала і мешканка Бучача. Жінка у «Telegram» знайшла оголошення про легкі та швидкі гроші. В оголошенні йшлося про те, що при купівлі через сайт можна суттєво зекономити. Аби заробляти, потрібно вкласти. Потерпіла так і зробила - перерахувала на два рахунки 20670 гривень. Проте криптовалюти не отримала.

Обидвоє потерпілих звернулися за допомогою до поліції.

Поліція та фінансові установи закликають громадян бути особливо обережними та ретельно перевіряти будь-які інвестиційні пропозиції. Заощадження інвесторів повинні бути розміщені на надійних та зареєстрованих платформах, а рішення про вкладення грошей у криптовалюту мають бути ретельно обґрунтовані та обдумані.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео