Які вітаміни варто приймати при інтенсивних тренуваннях?

Рекламна стаття

Підвищені фізичні навантаження призводять до того, що з організму людини вимиваються різні види цінних поживних речовин, включаючи вітаміни та мінерали. Саме з цієї причини тренування завжди повинні бути адаптовані до збалансованого харчування, щоб не послабити, а зміцнити організм. Однак часто при високій інтенсивності тренувань виявляється неможливим забезпечити організм достатньою кількістю, серед іншого, вітамінів і мінералів через їжу. Саме в таких ситуаціях доцільно звернутися до різноманітних харчових і дієтичних добавок, які містять, серед іншого, вітаміни.

Які вітаміни рекомендуються для високоінтенсивних тренувань?

Вітаміни - це поживні речовини, необхідні людському організму для нормального функціонування. Вони підтримують різні процеси в організмі, зміцнюють імунітет і мають загальний оздоровчий ефект. У багатьох випадках вони є життєво необхідними, а їх втрата може навіть бути пов'язана зі значним погіршенням здоров'я. Коли ми піддаємо себе підвищеним фізичним навантаженням, ми піддаємо організм великій втраті, серед іншого, вітамінів, тому дуже важливо контролювати їх рівень.

Залежно від ситуації, інтенсивні тренування можуть позбавити вас інших вітамінів. Так звані АДЕК-вітаміни є жиророзчинними, тому наш організм здатен їх запасати. Вітаміни групи В і С, навпаки, є водорозчинними. У разі надмірної гідратації ці види вітамінів можуть швидко виводитися з організму, і існує ризик того, що їхній рівень буде занадто низьким, що може призвести до негативних наслідків для здоров'я.

Через це вітаміни у вигляді дієтичних добавок особливо популярні серед людей, які дуже фізично активні. Однак важливо пам'ятати, що лише найякісніші дієтичні добавки можуть забезпечити достатній рівень вітамінів в організмі. Варто придивитися до пропозиції магазину ALLNUTRITION (https://allnutrition.ua), адже в ньому представлені різні вітамінні препарати, в тому числі й ті, які не так часто зустрічаються.

Вітаміни та інші добавки для безпечних тренувань у спортзалі

Під час інтенсивних тренувань у спортзалі варто подбати про безпеку власного організму. Відповідні добавки допоможуть уникнути травм і мікротравм, які негативно позначаться на здоров'ї всього організму. У випадку з вітамінами це, в першу чергу, вітаміни В6 і В12.

Крім того, у випадках, коли організм не перебуває під впливом сонячного світла протягом достатнього періоду часу, дуже важливим буде прийом вітаміну D. Крім того, вітамін Е і фолієва кислота також будуть важливими.

Це дуже важливо, особливо у випадку інтенсивних тренувань, оскільки вони призводять до утворення великої кількості вільних радикалів, надлишок яких призводить до пошкодження клітин організму. Однак, окрім вітамінів, під час інтенсивних тренувань варто також запастися колагеном, задля безпеки власного організму.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео