Тамара Коблик

У салоні – ручні гранати і гранатомет: на Тернопільщині зупинили авто з небезпечним вантажем

Зі слів водія, якому тепер світить кримінал, – уся ця зброя – з місць ведення активних бойових дій

Не маючи передбаченого законом дозволу на придбання, носіння та зберігання зброї, 35-річний борщівчанин перевозив у власному транспорті заборонені предмети. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

На одному зі стаціонарних поліцейських постів правоохоронці зупинили автомобіль, яким керував житель Борщова. Під час огляду в салоні транспортного засобу виявили оборонну осколкову ручну гранату, три осколкові ручні гранати та гранатомет. Зі слів підозрюваного, уся ця зброя – з місць ведення активних бойових дій.

Поліціянти вилучили речові докази. Відомості за даним фактом було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу. Відтак чоловікові оголошено підозру у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу та обрано запобіжний захід – домашній арешт.

Нагадаємо, правоохоронці у Тернополі затримали чоловіка, який перевозив предмети схожі на гранати і 255 набоїв до автомата.

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео