Якщо послухати тернопільського голову, то нічого «такого» у його відомстві сьогодні не сталось

Що то було? Мабуть, НЛО!

Сьогодні перед парадним під’їздом Тернопільської міської ради пахло смаленим. У переносному значенні – тому, що вхідні двері по обіді заблокував спецпідрозділ "Сокіл", всередині приміщення творився справжній бедлам, а у буквальному сенсі невдовзі запахло (чи засмерділо) натуральним димком, і приїхали дві «пожежки».

Але чи не першими до мерії примчали журналісти, на вулиці зупинялись подивитись на маски-шоу цікаві перехожі. Потім біля міської ради з’явилась швидка. До неї доправили заступника мера Володимира Камінського, якому «стало погано».

Що відбувається, ніхто не знав, декотрі лише здогадувалися.

Події розгортались блискавично, представники ЗМІ ледве встигали їх фіксувати. Коли з підвального приміщення задиміло, одному журналісту вдалось проникнути у міську раду з внутрішнього двору, і через вікно він крикнув, що якісь документи виносять з чорного входу. Коли найспритніші кинулись туди, там вже була міліція і нікого не впускала.

Тим часом приїхала пожежна, поки розкручували "рукав", дим повалив сильніше. Котрась із тернополянок розпачливо почала кричати: "Та робіть щось, там же документи горять!".

Не знаю, як і що гасила пожежна служба, але дим з підвалу ще довго валив. На першому поверсі повідкривали вікна. З приміщення мерії почали виходити службовці. Навіть коли пожежний рукав уже скручували, журналісти все одно не розходилися, чекали на коментарі від влади.

Таки дочекалися. До преси вийшов трохи розгублений мер і почав таке-е розказувати… Мовляв, з'явилися невідомі люди, почали вибивати двері у його заступника та у групи юристів. Мер зателефонував у прокуратуру, в міліцію, але там ніхто не знав, що відбувається.

Апогеєм виступу Сергія Надала була його заява журналістам, що працівники правоохоронних органів, які потривожили спокій міськради, виконували… чиєсь політичне замовлення. Це, як вважає мер, сталося після того, як ВО "Свобода" підписала звернення про відставку Авакова.

Також Сергій Віталійович, не моргнувши оком, сказав, що «Камінського, як будь-якого іншого працівника міськради, ніхто не затримував».

І стосів купюр, 217 тисяч загалом (тих, що заробляються непосильною працею у кабінеті) у нього не знайшли, ага. Це все нам, тернополянам, приснилось. А дим привидівся, адже коли журналісти запитали, що димілося, Надал дуже здивувався і впевнено сказав, що це не має ніякого відношення до сьогоднішніх подій. 

Зоряна КОЛОСОК.

Фото автора. 

https://mail.ukr.net/api/public/message_read?a=h7C7rdRIZCvn_aChYsF2D2eKC9c5Fc_oVVVLe73HJBerfi5K286w_vVigqmLe3Tj6n1tX6fQ5Lp_NrRYJ3waaqYiQ5ZK24nE

Вибір читачів за тиждень

Відео