Ділові підсумки дня: 22 травня

Зона вільної торгівлі з ЄС запрацює з 2016 року, Рада звільнила від податків нерезидентів-власників цінних паперів, Україна та ЄС завершили всі формальності щодо 1,8 млрд євро допомоги, ЄС готовий надати Україні безвізовий режим наприкінці 2015 року, США наполягають на екстрадиції Фірташа.

Зона вільної торгівлі з ЄС запрацює з 2016 року

Дія зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Євросоюзом почнеться з 1 січня 2016 року, зазначається у спільній підсумковій заяві учасників саміту Східного партнерства.

Учасники саміту закликали решту країн ЄС ратифікувати угоду Україна – ЄС, щоб вона повністю набула сили.

Рада звільнила від податків нерезидентів-власників цінних паперів

Верховна рада звільнила від оподаткування доходи, які отримують нерезиденти у вигляді відсотків або дисконту на державні цінні папери, облігації чи боргові зобов'язання.

Голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна пояснила, що пропоноване законопроектом звільнення від оподаткування нерезидентів діяло 15 років і випадково було скасовано з 1 січня 2015 року при внесенні змін до Податкового кодексу.

Україна та ЄС завершили всі формальності щодо 1,8 млрд євро допомоги

Україна і Європейська комісія в п'ятницю підписали меморандум про взаєморозуміння з приводу останнього (третього) пакета макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 1,8 млрд євро.

ЄС готовий надати Україні безвізовий режим наприкінці 2015 року

Європейський Союз заявив про готовність надати безвізовий режим Україні і Грузії, якщо буде позитивний звіт Єврокомісії наприкінці цього року, йдеться у спільній заяві за підсумками саміту Східного партнерства у Ризі.

У свою чергу, президент Петро Порошенко запевнив у готовності України до виконання решти технічних умов.

США наполягають на екстрадиції Фірташа

Сполучені Штати Америки як і раніше наполягають на екстрадиції українського бізнесмена Дмитра Фірташа для суду.

5 травня цього року Земельний суд Відня у кримінальних справах після 12-годинного засідання відхилив запит Мін'юсту США про екстрадицію Дмитра Фірташа в цю країну.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео