Сенсаційне відкриття дієтологів: одноразове харчування приводить до непоправних наслідків

Вчені встановили: якщо людина харчується протягом дня всього один раз, то її метаболізм змінюється, і кількість підшкірного жиру у череві збільшується.

До таких висновків фахівці прийшли після експерименту, проведеного на лабораторних гризунах.

Миші були розділені на дві групи: одна одержувала харчування один раз на добу, а інша мала можливість що-небудь «погризти» протягом дня. Після закінчення експерименту було виявлено, що група гризунів, яка отримувала одноразове харчування, спочатку знизила вагу, а потім набрала його знову в більшій кількості, після того, як калорії їм були додані. Крім цього, гризуни «заробили» стійкість до інсуліну в печінці, тобто, перебували в стані переддіабету. Цукор в крові, як відомо, перетворюється в жир, якщо печінка не реагує на сигнали інсуліну, тому миші, що харчувалися один раз в день, сильно додали у вазі.

Таким чином, вчені довели, що одноразовий прийом їжі протягом дня завдає непоправної шкоди здоров'ю, збільшуючи ризик розвитку діабету і серцево-судинних захворювань. Такий режим харчування провокує збільшення підшкірного жиру і може стати причиною ожиріння. Фахівці рекомендують їсти маленькими порціями, але часто, і не пропускати прийоми їжі. У цьому випадку людина зможе уникнути багатьох проблем зі здоров'ям і позбавитися від небажаної ваги.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео