Сільських голів-саботажників і медиків-хабарників Тернопільщини беруть за барки

Шестеро війтів відповідатимуть перед законом за статтями 114-1 ККУ – перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та 336 – ухилення від призову за мобілізацією.

Про це повідомив начальник УМВС у Тернопільській області Олександр Богомол. 

«Ми маємо багато фактів, коли замість сприяння мобілізації окремі голови сільрад займають зворотну позицію, - сказав він. - Вони не сприяють працівникам військкоматів, не забезпечують координацію роботи груп, які працюють в їхніх селах. Є відповідні вимоги законів України, є певні правила поведінки посадових осіб. Тому в разі їх порушення винні нестимуть відповідне покарання.

Також головний міліціонер області запевнив, що під контролем і медики, які беруть гроші та допомагають призовникам уникнути служби.

«Коли до нас надходить звернення про вимагання неправомірної вигоди, міліція реагує відразу, - каже Олександр Богомол. - Нема різниці, чи це головний лікар, чи заступник мера, чи сам мер або керівник будь-якої установи – ми працюємо так, як вимагає кримінально-процесуальний кодекс».

Не суттєвою для правоохоронців є і сума хабара. Кажуть, медики останнім часом почали вдаватись до хитрощів: вимагаючи незначну суму, сподіваються, що це зійде їм з рук. Правоохоронці ж запевняють: на хабар - чи то тисяча гривень, чи двісті тисяч – буде відповідна реакція.

Наталя ЛУКІВ

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео