У тернопільський Рай повезуть на раритетній матрисі

Цього потяга ви не знайдете у жодному розкладі залізниці, але він вирушатиме в останній день весни, аби привезти тернополян назустріч  літу!

Організатори фестивалю #koza_play_01, що відбудеться у цю неділю в Бережанському замку, у співпраці з дирекцією тернопільського залізничного вокзалу запускають спеціальний фестивальний дизель-потяг.

Тому то й місце проведення прес-конференції з такої нагоди обрали невипадково і нестандартно – спілкування з приводу майбутнього фестивалю пройшло 26 травня буквально «на ходу» – у раритетній службовій автомотрисі АС-1А.

- #koza_play – це гра, у яку ми запрошуємо вас зіграти. Грати у замку, у підземеллі, в поїзді і на землі, в Раю, в Бережанах, Чорткові та Бучачі. це наш перший такий захід. Він покаже, наскільки Тернопіль має потенціал, чи дійсно ми є туристичною областю, чи варто розвиватися у цьому напрямку, – каже організатор Ігор Мамус.

За натхненням і новими враженнями голова громадської організації «Рідне місто» і співробітниця Бережанського краєзнавчого музею Алла Соколовська радить їхати у своє місто: «Існують у природи атмосферні опади, а у Бережанах – атмосферні люди. Саме літератори, які приїдуть на літературний фестиваль «Бадяка-маняка» та літературну частину фестивалю #koza_play_01, музичні виконавці, – це все треба хапати, наповнюватися цим, ходити босим по траві, жити у наметовому і відвідати Бережани».

Журналісти відвідали кімнату-музей залізниці, сфотографувалися на пам’ять зі скульптурами «робітника і селянки», побували в обидвох залізничних депо у Тернополі та с. Біла, почули про історію найстарішого діючого підприємства у Тернополі з вуст ветерана праці Антона Вацика та знаного історика Сергія Ткачова. Тернопільському залізничному депо вже 140 років: мінялася влада, розклади, держави, а поїзди продовжували курсувати. Від моменту заснування поруч із колією збереглася колонка, якою накачували воду у паровози та капсула часу, котру мають відкрити через 10 років. Тішить, що залізниця підтримує сучасні ініціативи, першою з яких є фестиваль # koza_play_01.

Потяг до Бережан вирушатиме 31 травня об 11:00 із залізничного вокзалу, а повертатиметься о 23:00. Вартість проїзду в обидві сторони – 50 грн, для школярів та студентів – 25, проїзд інвалідів та дітей до 16 р., перевезення велосипедів – безкоштовно. До суботи включно в арт-барі «Коза» можна придбати акційний квиток на фестиваль та трансфер за 85 грн. Музичний супровід подорожі забезпечить химерна формація з Івано-Франківська «Пенсія» (колишні учасники Перкалаби та Придатків).

Джерело: Тернопільська липа

 

Вибір читачів за тиждень

Відео