У тернополян за борги забирають телевізори, комп’ютери і навіть журнальні столики

Понад сім мільйонів гривень боргують тернополяни комунальному підприємству “Тернопільводоканал”.

Через борги працівники підприємства разом із виконавчою службою змушені описувати і забирати майно городян, аби за виручені гроші закрити діри.

Днями комунальники разом з виконавчою службою відвідали сімнадцять адрес боржників. У трьох абонентів забирали майно. Серед вилученого – два телевізори, два комп’ютери та журнальний столик.

Борг тернополян перед “Водоканалом” росте ще з початку року. Основна причина - матеріальна скрута городян. Також чимало людей чекає результатів призначення субсидій, тому і не доплачує.

– В будь-якому разі, навіть якщо споживачі отримають субсидію, їм потрібно обов’язково оплачувати місячну частку. Інакше надання субсидій можуть призупинити, – пояснив начальник відділу розрахунків населення КП “Тернопільводоканал” Руслан Бурмас.

Комунальники майже щомісяця відвідують боржників, нагадуючи їм про необхідність оплати, інформує ТВ4. Та через зростання боргу у “Водоканалі” змушені вдаватись і до радикальних заходів. Із державною виконавчою службою водоканалівці виїжджають до боржників описувати та забирати їх майно, погашаючи у такий спосіб борг.

– Такій процедурі передує те, що ми спочатку звертаємося в суд, і, маючи виконавчий документ на виконання в органах державної виконавчої служби, проводимо заходи щодо примусового виконання судового рішення, – говорить юрисконсульт КП “Тернопільводоканал” В’ячеслав Завадський.

Аби не стати боржником, а сума боргу при цьому значення не має, потрібно вчасно розрахуватись за спожиту воду.

– Споживачі повинні розрахуватися за спожиті послуги до 20 числа поточного місяця за попередній місяць. Якщо не розрахувалися, вони, фактично, боржники, – каже начальник відділу розрахунків населення КП “Тернопільводоканал” Руслан Бурмас.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео