Міністр подякував Степану Барні за трудову олімпіаду

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт висловив вдячність голові Тернопільської ОДА, працівникам департаменту освіти та науки ОДА, обласному комунальному інституту післядипломної педагогічної освіти, колективу Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Т. Шевченка за високий рівень проведення Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання та підтримку учнівського олімпіадного руху в Україні загалом.
У Міністерстві відзначили створення належних умов для роботи й відпочинку учасників змагань, керівників команд і членів журі, які мали можливість також ознайомитись із історичними і культурними пам’ятками Тернопільщини.
Нагадаємо, Всеукраїнська учнівська олімпіада з трудового навчання (технологій) проходила на базі Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка.
На фінальний олімпійський турнір вийшли 58 старшокласників з усіх областей України. Заключний етап проводився лише для учнів старших класів і традиційно складався із 3 турів: комплексної роботи, захисту проекту і теоретичного туру.
Цікавим елементом Олімпіади стала зустріч студентського активу академії з учнівською молоддю – членами команд всіх областей України і міста Києва. Вона вийшла за межі навчального закладу. Учасники команд спільно зі студентами академії побачили історичний Потік Ірва, відвідали відомий кременецький спортивний комплекс – лижні трампліни і санну трасу, оглянули експозиції Літературно-меморіального музею відомого польського поета, кременчанина за походженням Юліуша Словацького. На Замковій горі гостей чекав театралізований сюрприз з участю акторів експериментального студентського театру ”Пілігрим“ (керівник Василь Скоропляс).
Такі олімпіади проводять з метою виявлення, підтримки та творчого самовдосконалення учнівської молоді, інформує social.ternopil.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео